Az ÚjraSZERVezés Alapítvány bemutatkozása a MANET ülésén

Alapítványunk részvételével tartotta meg a Magyar Nephrologiai Társaság 2016. március 31-i ülését. Az ülésen Alapítványunk lehetőséget kapott egy rövid bemutatkozásra, valamint alkalmunk nyílt személyes, kötetlen eszmecserét folytatni a konferencia résztvevőivel is. Külön is köszönjük az Alapítvány tevékenysége iránt kinyilvánított érdeklődést Dr. Kárpáti István Főtitkár úrnak, valamint Dr. Wagner Lászlónak, akik támogatása és segítsége nélkül ez a nap „számunkra” nem jöhetett volna létre.

A Magyar Nephrologiai Társaság értékteremtő tevékenysége nem korlátozódik kizárólag a tudományos, a szakmai és az oktatói munka keretein belülre. Tagjai nem csak fontosnak tartják a betegek érdekében létrejött civil szervezetek jelenlétét, hanem teret is biztosítanak azok „vérkeringésbe történő bekapcsolódásához”.

Így kaphatott lehetőséget alapítványunk – amely jelenleg a legfiatalabb a hazai civil szervezetek palettáján – a bemutatkozásra a MANET március 31-i ülésén. Örömmel számoltunk be a szervezet létrejöttének körülményeiről, céljairól, amelyek a tagok elmúlt években vmontázségzett önkéntes munkája során szerzett tapasztalatokat tükrözik vissza .

Bemutatkozásunkban kinyilvánítottuk, hogy az élődonoros veseátültetés hiteles és pozitív üzenetének továbbításán kívül a nephrologiai gondozás minden területén segítséget szeretnénk nyújtani a krónikus veseelégtelenséggel küzdő és transzplantáció előtt álló társainknak. Mindezek megvalósítását elsősorban a preemptív gondozásban, a dialízis központokban és a transzplantációs klinikákon látjuk kivitelezhetőnek.

Kértük a Magyar Nephrologiai Társaság támogatását és szíves közreműködését, az alapítvány és a célcsoport közötti hídteremtés megvalósításában. A beszámolót követő személyes tapasztalatok szerint kérésünk pozitív fogadtatásra talált. Ezúton és előre is köszönjük a Társaság nagylelkű támogatást! Örömmel és lelkesedéssel igyekszünk megfelelni a megtisztelő együttműködés által teremtett kihívásoknak!

Az ÚjraSZERVezés Alapítvány kuratóriuma

forrás: Magyar Nephrologiai Társaság