Kuratórium tagjai

Mezei Klára
Kuratórium Elnöke
Az Öcsém veseelégtelenséggel született, így kicsi gyerekkorom óta jelen volt a családom életében a betegség. 2017-ben találkoztam először az Alapítvánnyal, amikor halaszthatatlanná vált a második veseátültetése, és mivel szóba került az élő donoros transzplantáció lehetősége is, elkezdtem kutakodni a témában. Örültem annak, hogy olyan emberekkel beszélhettem, akik több tapasztalattal rendelkeztek e téren.

Egy dolgot hiányoltam. A döntés előtt állva nem találkoztam olyan donorral, aki elmondhatta volna, mi vár rám. Így a sikeres veseátültetésünk után megfogalmazódott bennem, hogy valamilyen formában szeretném megosztani másokkal ezt a tapasztalatot. Az azóta eltelt időben igyekeztem az élő donoros transzplantáció ügyét méltó módon képviselni és mostantól az Átszervezés Alapítvány elnökeként folytathatom ezt a szívemhez közel álló munkát.

Nekem nem kérdés, hogy megéri-e felajánlani egy szervünket, ha ezzel megmenthető egy élet. Az élő donáció köztudatban való megjelenése külföldön elfogadottabb, mint hazánkban. Ezért szeretnénk elősegíteni azt, hogy minél többen megismerhessék a lehetőségeket és ezzel a tudással felvértezve felelősségteljesen dönthessenek. Fontos, hogy beszéljünk róla

Hollós Kata
Az én tüneteim 2003-ban kezdődtek. Sajnos pontosan csak 2005-ben derült ki, hogy mi a bajom: a fennálló I-es típusú diabéteszem mellé a veséim nem működtek megfelelően, és sajnos ekkorra már maradandóan károsodtak. Hála a gondos kezelésnek, 2010-ig gyógyszerekkel karban tudtuk tartani, azonban ekkor, 35 éves koromban, egy biopszia után egyértelművé vált, hogy transzplantációra lesz szükségem. Nálam rögtön az élő donoros átültetés került képbe, hiszen az állapotom miatt nem volt időnk várni, így viszont nem kellett egyszer sem dializálni engem. Édesanyámmal extra jó egyezésünk volt, így immár 4 éve Ő és én is kiváló egészségnek örvendünk. Én kétszer kaptam Tőle életet!A transzplantációm óta célomnak tekintem, hogy minél több embernek segítsek ezen az úton.

Mezei Gergő
A vesebetegség és annak minden velejárója már születésem óta az életem része.
Fél éves koromig 4 nagy műtétem volt, az életemet gyakorlatilag a modern orvostudománynak köszönhetem.
17 éves koromig csak vegetáltam, gyakorta látogattam a kórházakat és nem voltam semmiben sem túl kiemelkedő, sokat hiányoztam a suliból és el voltam tiltva a sportolástól a predializált státuszom miatt.
18. születésnapomra kaptam egy lehetőséget az élettől, egy új vesét.
A rehabilitáció részeként sportolni kezdtem, kinyílt előttem a világ, fogytam 28 kg-ot és egészséges emberként kezdtem élni az életem.
A sportból életút lett, Világbajnoki és Európa-bajnoki címek, futó és kerékpáros számokban, majd ebből jöttek a motivációs előadások is.
3 év dialízis után a Nővérem segített ki a bajban, és felajánlotta egyik veséjét, amivel azóta is egészségesen és sportosan élek.
Igyekszem mások javára válni az életutammal és a tapasztalataimmal.
Wagner Rózsa
Édesapám policisztás veséje és dialízise kapcsán szembesültem először azzal, milyen életveszélyes állapotot okozhat a vesék megbetegedése. Az osztott vesémmel a rendszeres kontroll mellett a nefrológus tanácsait betartva élem én is aktív napjaimat.

A főiskolán célirányosan választott non-profit menedzsment szakirányon szerzett ismereteimmel szeretném segíteni az Alapítvány munkáját. Ehhez társul 20 éves újságírói szakmai tapasztalatom, amellyel a betegedukációs kiadványokat is készítem. Támogatom a transzplantáció, kiemelten az élődonoros szervátültetés társadalmi kommunikációját az online és print médiában. A mottóm: élmény és bizalom a sorok között