Kata életét saját anyjának, Erikának a veséje mentette meg

Budapest — Másodszor adott életet édesanyja Hollós Katának. A fiatal nőnek veseelégtelensége miatt transzplantációra volt szüksége.

– Állandóan magas lázam volt, de más tünetem nem, ezért sokáig nehéz volt megállapítani, mi a bajom – mesélte a Blikknek Kata.

– Mire ez kiderült, addigra a vesém maradandóan károsodott. Kizárólag élődonoros átültetés jöhetett szóba, mert már nem volt idő várni: életveszélyben voltam. A lány édesanyja, Csörgey Erika, nem habozott, azonnal felajánlotta egyik veséjét, ugyanis kiváló egészségi állapota miatt megfelelő donornak minősítették őt az orvosok.

A műtét sikerült: anya és lánya öt éve él jó egészségben. Kata gyógyulása után – három sorstársával együtt – létrehozta az Újraszervezés Alapítványt, amelyet azért hívtak életre, hogy tapasztalataikkal segítsék az élődonoros szervátültetésre várókat.

– A transzplantációm óta célomnak tekintem, hogy minél több embernek segítsek – magyarázta a lány, aki azóta rengeteget fáradozik az alapítványa körül. – Célunk, hogy a krónikus vesebetegségben szenvedőknek támaszt adjunk.

kata

forrás: Blikk